Ik heb last van een zeurende pijn in mijn schouder, kan fysiotherapie helpen?

Schouderklachten komen veel voor. Je gebruikt je schouder de hele dag door met bijvoorbeeld aankleden, huishoudelijke taken, sporten en dingen oppakken.

Door de schouderklachten gaan deze handelingen minder goed en dat is natuurlijk erg vervelend. Ook kan het zijn dat je minder goed slaapt, doordat je geen comfortabele houding kan vinden.

De pijn straalt vaak uit van de schouder naar de arm en/of hand. Maar hoe wordt de zeurend pijn veroorzaakt en kan een fysiotherapeut bij Fysio World Amsterdam jou helpen zodat de pijn minder wordt?

Oorzaak van een zeurende pijn in de schouder

De oorzaak van pijn in de schouder is vaak onduidelijk. Deze kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan zeurende pijn ontstaan door langdurige overbelasting of door verkeerde belasting.

Overbelasting kan het gevolg zijn van vaak zwaar tillen, zwaar fysiek werk of een beweging herhaaldelijk uitvoeren zoals bij tennis of achter de computer zitten.

Andere oorzaken zijn stress, te weinig beweging of een verkeerde houding. Er kan ook andere klacht ten grondslag liggen aan de zeurende pijn in de schouder, zoals een frozen shoulder, slijmbeursontsteking, zenuwirritatie of artrose.

Bij een frozen shoulder is de schouder vast komen te zitten doordat je de arm niet meer beweegt door angst voor het bewegen of omdat dit niet meer kan. Een slijmbeursontsteking kan ontstaan op plekken waar wrijving optreedt door beweging. Slijmbeurzen ontsteken bijvoorbeeld als zij door inklemming geïrriteerd raken.

Bij artrose gaat het kraakbeen in kwaliteit achteruit, kenmerkend hiervoor is dat de pijn vaak het ergst is na een periode van rust.

Mogelijke behandelingen voor zeurende pijn in de schouder

Allereerst kunnen medicijnen de schouderklachten laten verminderen. Doordat de pijn afneemt, kun je ook weer beter slapen en ben je meer uitgerust. Je kunt bijvoorbeeld paracetamol of ibuprofen nemen.

Het is met name belangrijk om je schouder in beweging te houden en de pijnstillers kunnen daarbij helpen. Lukt het niet goed om de schouder te blijven bewegen, ondanks dat je pijnstilling neemt, dan kan je de hulp inschakelen van een fysiotherapeut.

Zeurende pijn schouder

Fysiotherapie bij een zeurende pijn in de schouder

Een fysiotherapeutische behandeling bij zeurende pijn in de schouder is met name gericht op het geven van informatie en advies hoe je op een juiste manier met de klacht om kan gaan. Daarnaast kan de fysiotherapeut je oefeningen geven om de beweeglijkheid, co├Ârdinatie en stabiliteit van de schouder te verbeteren en om de zeurende pijn te verminderen.

Vaak krijg je ook oefeningen mee naar huis om zelfstandig te werken aan jouw herstel.

Naast oefeningen kan een fysiotherapeut bij Fysio World Amsterdam ook specifieke behandelinterventies gebruiken om je klachten te laten verminderen. Voorbeelden hiervan zijn manuele therapie, Dry Needling en shockwave therapie.

Bij manuele therapie wordt de wervelkolom gemanipuleerd en gemobiliseerd. Dry Needling richt zich op knopen en pijnpunten in de spieren die ontstaan door een verkeerde houding of na een ongeluk.

Shockwave therapie versnelt het natuurlijk herstel van het menselijk lichaam door middel van ultra-geluidsgolven.

Fysiotherapie bij Fysio World Amsterdam

Fysio World Amsterdam biedt al deze specifieke behandelinterventies en daardoor kunnen we je goed helpen bij je schouderklachten. Daarnaast is onze praktijk gespecialiseerd in de zorg bij orthopedische klachten en orthopedische revalidatie.

Een belangrijk onderdeel van deze zorg is de begeleiding van mensen met schouderklachten.

Tijdens een intakegesprek worden je klachten bekeken en wordt ook de rest van je lichaam onderzocht om de oorzaak te achterhalen en een diagnose te kunnen stellen. Samen met jou wordt vervolgens een geschikt behandelplan opgesteld.

Blijf dus niet rondlopen met je klachten, maar maak snel een afspraak via het contactformulier op de website of door ons te bellen.

Pijn of moeite met bewegen?

Blijf niet rondlopen met klachten en maak een afspraak