Corpus VR

Corpus VR voor hoofd, nek en schouderklachten
Bij onze praktijk kun je terecht voor een Virtual Reality (VR) behandeling voor hoofd, nek en schouderklachten. Wij gebruiken hiervoor Corpus VR als aanvulling op de normale behandeling. De Corpus VR methode wordt gebruikt voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. Ons doel met Corpus VR is om jou, zowel lichamelijk als mentaal op een leuke manier, weer in beweging te krijgen. Weg met de saaie oefeningen! Dit kunnen wij leuker!

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak  Ruime openingstijden

  Open van 07.00 tot 21.00
  ook op zaterdag geopend

  Binnen 48 uur terecht

  Bij ons kunt u altijd
  binnen 48 uur terecht

  Allemaal specialisten

  Alle specialisten zijn BIG & CKR geregistreerd

  Zorgverzekeraars

  Wij zijn bij alle zorgverzekeraars aangesloten (m.u.v. CZ Just)

  Wat is Corpus VR?

  Corpus VR biedt op een leuke en unieke manier oefeningen via een virtuele omgeving, die aangepast zijn op bestaande oefeningen en op jouw mogelijkheden. Een combinatie van lol, spel en therapie. We begeleiden jou in een virtuele omgeving en volgen dit via een tablet.

  Met Corpus VR zorgen wij ervoor dat de focus ergens anders neergelegd wordt, zodat je aandacht niet meer op de klacht zit. Dit helpt voor pijndemping en het verminderen van bewegingsangst. De verschillende VR games zullen je meer motivatie geven en uitdagen om in beweging te komen.

  fysiotherapie virtual reality
  virutal reality fysiotherapie

  Welke klachten behandelen we met Corpus VR?

  Trauma gerelateerde klachten (whiplash)
  Bewegingsangst
  Aspecifieke (chronische) nekklachten
  Artrose
  CANS klachten
  SOLK klachten
  JPS /cMCI motor control impairment

  Hoe werkt het?

  Je zet de (mobiele) VR headset op en komt in een VR game terecht. Via een tablet kan jouw therapeut alles zien, jouw oefeningen selecteren en instellen. Door de games wordt je aangezet tot bewegen. Corpus VR vraagt tussentijds naar je pijnscores, zodat we dit kunnen monitoren.  Op deze manier kunnen we de voortgang bijhouden.

  Corpus VR is er ook voor in huis. Je download hiervoor de Corpus VR Personal App, zodat je na je consult verder aan de slag kan. Of je nou thuis bent of op werk, op een plezierige en motiverende manier kun je nu je oefeningen doen en afgeleid worden van de pijn. Allemaal in je eigen tempo! Je hebt hiervoor wel nodig: een smartphone en een smartphone VR-bril.

  Kan ik gebruik maken van Corpus VR?

  Tijdens het eerste consult zullen we bepalen of Corpus VR onderdeel kan uitmaken van jouw behandelplan en dit zal voldoen aan jouw behoeften.
  Mocht je hier vragen over hebben?

  Neem dan contact met ons op!

  Tel. 020 663 50 92

  *Is Corpus VR een onderdeel van jouw behandelplan en wil jij meer uitleg over deCorpus VR Personal App? Download hier de instructie voor de Personal App voor thuisgebruikers.

  Wij zijn trots op al onze 95 beoordelingen

  Beoordelingen fysio world amsterdam

  Pijn of moeite met bewegen?

  Blijf niet rondlopen met klachten en maak een afspraak