Op zoek naar een voetspecialist in Amsterdam?

Voetspecialist in Amsterdam

De voeten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van ons lichaam. Zij geven ons de stabiliteit die nodig is om rechtop te kunnen staan. Daarnaast dragen de voeten het lichaamsgewicht op het moment dat we staan, lopen of rennen.

Doordat de voeten al deze verantwoordelijkheid hebben, verdienen zij ook gespecialiseerde zorg.
Om die reden richten wij ons met Footbasics, helemaal op uw voeten, de basis van uw (be)staan.

Stabiliteit voeten

De voet in het algemeen

De voet is een ingewikkelde ledemaat. Het bestaat uit 26 botten en 19 spieren. Daarnaast bestaat een voet uit verschillende zenuwen en bloedvaten. De voet wordt ingedeeld in drie delen, namelijk de tenen (phalanges), de middenvoet (metatarsus) en de achtervoet (tarsus). Om pijnvrij te kunnen bewegen is het belangrijk dat al deze structuren goed coƶpereren.

De voet heeft 33 verschillende gewrichten die met 107 gewrichtsbanden bij elkaar worden gehouden. Het lichaamsdeel is verbonden met de rest van het lichaam door twee specifieke gewrichten, namelijk het onderste en bovenste spronggewricht. In medische termen wordt er met de enkel alleen het bovenste spronggewricht aangeduid. In het dagelijks leven bedoelen we echter vaak beide gewrichten als er wordt gesproken over de enkel.

Bewegingen van de enkel

Er zijn verschillende bewegingen die mensen kunnen maken met de voet. Uiteraard is het mogelijk om de tenen te bewegen. Daarnaast is het mogelijk om de voet ten opzichte van het onderbeen te bewegen.

Een van die bewegingen is de voet naar het onderbeen toe bewegen. Dit heet dorsaalfelxie. De tegenovergestelde beweging hiervan is plantairflexie. Hierbij wordt de voet met de zool naar de achterkant van het lichaam bewogen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als iemand op de tenen gaat staan.

Ook is het mogelijk om de voet naar binnen of naar buiten te bewegen. Dit wordt respectievelijk inversie en eversie genoemd. Eversie gebeurt bijvoorbeeld op het moment dat iemand een bal wil schieten met de binnenkant de voet.

“De voet is letterlijk de basis van ons lichaam. Wij zorgen daarom extra goed voor uw voeten”

– Fysio World Amsterdam

Problemen van de voet

Er kunnen verschillende problemen ontstaan in de voet zelf. Dit komt vooral doordat de voet bestaat uit zoveel onderdelen. Een doorgezakte voet, klachten van de achillespees of een beenlengte verschil kunnen allemaal voor klachten met lopen of bewegen zorgen.

De voet is de basis van ons lichaam: het is het raakvlak met de grond en het deel waar mensen een groot deel van hun leven op steunen. Een verkeerde houding of bouw van de voet kan niet alleen zorgen voor problemen in de voet zelf, maar ook in de rest van het lichaam. Dit laatste kan bijvoorbeeld ontstaan als iemand te veel op de binnen- of buitenkant van de voet steunt.

Wij kunnen u helpen wanneer u klachten heeft van uw voeten of door uw voeten.

Wat doet FootBasics?

Doordat er vele voetblessures of voet gerelateerde blessures kunnen ontstaan, is het belangrijk dat u goed voor uw voeten zorgt. Hiervoor is het van belang dat uw voeten de juiste ondersteuning krijgen. Deze ondersteuning kan onder andere geboden worden door het dragen van inlays, ook wel zooltjes genoemd. Deze inlays ondersteunen de voet waardoor deze stabiel staat en ontlast wordt, hierdoor kunnen blessures worden voorkomen en bestaande klachten worden verminderd.

FootBasics is gespecialiseerd op het maken van op maat gemaakte inlays voor (sport-)schoenen uw voeten extra te ondersteunen. FootBasics is ontstaan doordat de fysiotherapeuten van Fysio World Amsterdam veel voet of voet gerelateerde klachten voorbij zagen komen.

FootBasics en Fysio World Amsterdam

Heeft u voetklachten of voet gerelateerde klachten en wilt u hier graag vanaf? Neem dan vooral contact op ons op. Ook als u wilt voorkomen dat u blessures krijgt, dan kunnen wij u hier bij helpen!

Weet u niet zeker of uw klachten vanuit de voeten komen, maar wilt u wel graag van uw klachten af? Schroom dan niet en maak een afspraak bij een van onze therapeuten. Wij helpen u graag!

Afspraak maken?

U kunt gewoon bellen naar Fysio World Amsterdam. U kunt dan naar Roxanne of Birgit vragen.