Fysiotherapie erg belangrijk bij herstel van Corona

Bewegen om gezonder te worden

We merken allemaal wel iets van de huidig Corona omstandigheden. Niet alleen de zieken zelf maar ook het personeel in de zorg en een groot deel van de ondernemers, ondervinden de gevolgen van de corona crisis.

Gelukkig lijkt het erop alsof onze medische zorg bestand is tegen de piek in besmettingen en lijkt de ic voldoende capaciteit te hebben.

revalideren corona
Nederland kan dus de acute zorg van alle Corona patiënten goed opvangen. Maar wat gebeurt er met de langdurige zorg die als gevolg van de corona besmettingen op zal gaan treden?

Wat vaak niet wordt benoemd, is dat ernstig zieke patiënten na hun Corona infectie ook moeten revalideren. En dit geldt in zeer stevige mate voor corona patiënten die op de intensive care hebben gelegen. Want een intensive care opname, kan het lichaam flink verzwakken.

De gevolgen van corona & intensive care opnames

Corona patiënten die op de ic liggen, verliezen tot wel 3% van hun spiermassa per dag! Ook gewrichten en pezen nemen af in kracht, flexibiliteit en massa. Tot slot raken ook zenuwen gewend aan inactiviteit waardoor zij minder bedreven raken in het aansturen van bewegingen en handelingen.

Al deze zaken dragen bij aan een enorme verzwakking en zorgen soms voor onvermogen om na ontslag van de ic, weer een “normaal” leven te gaan leiden. Omdat ook nog eens een groot deel van de corona patiënten al onderliggende problematiek heeft of van hogere leeftijd is, wordt het herstel na de infectie ook nog eens vertraagd.

Steeds meer medici onderkennen dan ook het belang van goede fysiotherapie na een doorgemaakte corona infectie. Juist na een periode van inactiviteit is het belangrijk om op verantwoordelijk wijze met een expert aan het verdere herstel te werken.

Bij Fysio World Amsterdam bieden daarom zorg op maat aan voor mensen die revalideren na een doorgemaakte Corona infectie.

Hoe ziet een revalidatie traject na corona er uit?

Ieder traject is anders, omdat revalidatie altijd maatwerk is.
We beginnen dan ook met samen te onderzoeken wat er mogelijk is en wat u graag weer zou willen kunnen doen. Misschien is dat het lopen van marathons, misschien is dat het zelfstandig kunnen aankleden. Er zijn dus grote verschillen in doelen en daarom grote verschillen in trajecten.

Wat bij ieder traject terugkomt is het samen doen van training en oefeningen om spieren, pezen en gewrichten weer te laten wennen aan belasting. Hierdoor raken ook de zenuwen weer vertrouwd met het aansturen van uw bewegingen.

Net zo belangrijk als het trainen van uw lichaam is het (opnieuw) verkrijgen van vertrouwen in uw eigen kunnen. Tijdens de revalidatie is er daarom ook veel ruimte om weer te ervaren hoe het is om zelf handelingen uit te voeren en zelf te ervaren hoe uw krachten terugkeren.

Bij Fysio World Amsterdam bieden wij daarom zorg op maat aan voor mensen die revalideren na een doorgemaakte corona infectie

– Fysio World Amsterdam

Wat is er weer mogelijk na Corona?

Ook dit verschilt heel sterk. De schade die het virus aanricht kan namelijk ook sterk variëren. Wanneer er blijvende schade optreedt, dan kan het zijn dat we ons niet zozeer richten op het versterken van spieren of verbeteren van lichaamsfuncties. Maar dat we ons meer richten op het anders uitvoeren van bewegingen of handelingen. Waardoor er binnen de lichamelijke mogelijkheden toch zoveel mogelijk zelfstandigheid is.

Is Corona revalidatie veilig?

Dit is een zeer belangrijke vraag voor zowel voor u als voor ons. Wij bespreken daarom graag met u de mogelijkheden voor dit traject. Door samen goede voorzorgsmaatregelen te nemen kunnen we een veilige omgeving creëren, voor zowel patiënt als zorgverlener!

Pijn of moeite met bewegen?

Blijf niet rondlopen met klachten en maak een afspraak