De fysiotherapeut heeft diverse opties bij een slijmbeursontsteking in de elleboog

Er zijn nog veel klachten aan de elleboog die minder snel herkend worden. Een slijmbeursontsteking is er hier een van. Wanneer u hier te lang mee blijft rondlopen, kunnen de klachten verergeren en duurt het ook langer voordat de klachten weer wegtrekken.

Het functioneren in het dagelijks leven kan door de toenemende klachten behoorlijk beïnvloed worden. Zo kan het zijn dat de klachten op een gegeven moment zo erg worden dat het niet meer mogelijk is om uw sport of hobby uit te oefenen. Het is daarom van belang om zo snel mogelijk hulp in te schakelen van een fysiotherapeut.

In dit artikel wordt meer informatie gegeven over wat een slijmbeursontsteking precies is, welke klachten dit kan geven en wat een fysiotherapeut kan doen om deze klachten te verminderen.

Hoe ziet het ellebooggewricht eruit?

Het ellebooggewricht, ook wel articulatio cubiti genoemd, bestaat uit drie verschillende botten namelijk het opperarmbeen, de ellepijp en het spaakbeen. Het ellebooggewricht verbindt het opperarmbeen, dat in de bovenarm zit, met de ellepijp en het spaakbeen in de onderarm.

Tussen deze botten zitten drie verschillende gewrichten welke bij elkaar gehouden worden door een gewrichtskapsel. Het ellebooggewricht zorgt ervoor dat de onderarm kan draaien, buigen en strekken ten opzichte van de bovenarm.

Ellebooggewricht

Wat is een slijmbeursontsteking aan de elleboog?

De slijmbeurs is een soort zakje gevuld met stevig vocht en beschermt het uitstekende gedeelte van de elleboog tegen vallen, stoten en steunen op de elleboog. Daarnaast zorgt het voor het soepel langs elkaar bewegen van de huid, botten en spieren.

Een veelvoorkomende oorzaak van een slijmbeursontsteking aan de elleboog is te veel leunen op de elleboog of stoten tegen de elleboog. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij veel achter een tafel of bureau zitten of bij vechtsporten, zoals judo, waarbij regelmatig op de elleboog gevallen wordt.

Daarnaast kan een slijmbeursontsteking ontstaan door bacteriën die door een wond of ontsteking op de elleboog naar binnen dringen.

Wat merkt u bij een slijmbeursontsteking in de elleboog?

Wanneer u last heeft van een slijmbeursontsteking in de elleboog, heeft u onder andere een zwelling op de punt van de elleboog. Ook kan de elleboog rood kleuren, warm aanvoelen en is deze pijnlijk.

Wanneer de slijmbeursontsteking door bacteriën is ontstaan, kunt u ook last hebben van gezwollen lymfeklieren, koorts en misselijkheid. Dit komt echter relatief weinig voor.

Wat kan een fysiotherapeut doen bij een slijmbeursontsteking in de elleboog?

Een fysiotherapeut kan u helpen om het functioneren van het gewricht en de omliggende spieren en weefsels te verbeteren om zo de pijn te verlichten. Een fysiotherapeut zal onderzoeken of de klachten inderdaad veroorzaakt worden door een slijmbeursontsteking en waardoor deze slijmbeursontsteking is ontstaan.

Het is belangrijk om niet te rusten op de elleboog en stoten op de elleboog te voorkomen. Daarnaast kan de fysiotherapeut verschillende behandelingen toepassen, zoals soft tissue massage, medical taping en mobilisatie van het gewricht.

Daarnaast kan de fysiotherapeut rek- en krachtoefeningen geven om de kracht en stabiliteit in het gewricht te verbeteren.

Slijmbeursontsteking elleboog fysio

Fysiotherapeutische zorg bij een slijmbeursontsteking in de elleboog bij Fysio World Amsterdam

Denkt u dat u last heeft van een slijmbeursontsteking in uw elleboog en weet u niet goed hoe u van deze klachten af moet komen? Onze fysiotherapeuten van Fysio World Amsterdam zullen onderzoeken waar de klachten precies vandaan komen door middel van een anamnese en lichamelijk onderzoek.

Daarna zullen zij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Tijdens het hersteltraject wordt u begeleid om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen en uw functioneren te verbeteren.

Neem contact op met Fysio World Amsterdam als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak!

Pijn of moeite met bewegen?

Blijf niet rondlopen met klachten en maak een afspraak