Beter omgaan met reumatische klachten van uw voeten

Beter omgaan met reumatische klachten van uw voeten

Heeft u last reumatische klachten aan uw voeten en weet u niet wat u hiermee kunt doen? Dan kunt u terecht bij Fysio World Amsterdam! Wij zullen u helpen om u zo goed mogelijk met uw klachten om te gaan en om het ongemak van uw klachten te verminderen. In dit artikel zal dit meer worden uitgelegd. Zo zal er worden uitgelegd wat reuma inhoudt, welke klachten hierbij horen en wat u hier het beste aan kan doen.

Reumatische klachten voeten

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, vaak gaat het hier om ontstekingen. Onder het bewegingsapparaat vallen gewrichten, spieren, pezen en botten. De aandoeningen van reuma worden niet door een ongeluk veroorzaakt.

Oorzaken en klachten

De daadwerkelijke oorzaak van reuma is onbekend, daarom is er ook nog geen manier gevonden om volledig van reuma te genezen. De meeste reumatische klachten duren enorm lang en worden dan ook chronisch genoemd. Toch zijn de meeste klachten van reuma goed te behandelen en valt er prima mee te leven.

De meest bekende klachten van reuma zijn:

  • pijn;
  • stijfheid in gewrichten of spieren;
  • vermoeidheid;
  • moeite met bewegen.

Reumatische klachten van uw voeten

De eerste verschijnselen van reuma vinden vaak plaats in de handen of voeten. Dit kan komen door opgezwollen gewrichten, vergroeiingen of standsveranderingen van uw voet. Hiernaast kunt u ook last krijgen van veranderde drukverdelingen onder uw voet en een gevoelige huid of nagels. Door deze klachten kunt u moeite hebben met staan of lopen en kan het een stuk moeilijker zijn om lekker zittende schoenen te vinden.

“Het is daarom belangrijk om zeker geen genoegen te nemen met niet passende schoenen, maar om de tijd te nemen om op zoek te gaan naar passende schoenen of zooltjes voor in de schoenen.”

– Fysio World Amsterdam

Wat kunt u zelf doen?

Vaak kunnen mensen met reuma geen goed passende schoenen vinden, dus nemen zij genoegen met schoenen die niet passen. Door de wrijving en beknelling van deze schoenen kunnen er extra wondjes of blaren op uw voeten ontstaan. In het ergste geval kunt u last krijgen van ontstekingen in de voet. Het is daarom belangrijk om zeker geen genoegen te nemen met niet passende schoenen, maar om de tijd te nemen om op zoek te gaan naar passende schoenen of om misschien te kijken naar zooltjes voor in de schoenen.

Schoenzooltjes

Om schoenen beter passend te maken, zijn therapeutische zolen een goede oplossing. Fysio World Amsterdam heeft een samenwerking met FootBasics, samen zitten zij in één pand. FootBasics is een bedrijf dat op maat gemaakte inlays maakt voor de (sport)schoen. Ze kunnen zolen maken die precies aansluiten op uw persoonlijke behoeftes. Binnen een halfuur kunnen de voetzolen voor u klaarliggen en kunt u ze gebruiken.

Andere oplossingen

Daarnaast is het belangrijk om uw voeten goed te behandelen, door bijvoorbeeld op tijd uw tenen te knippen en elke dag nieuwe sokken aan te trekken. Als laatste is het ook belangrijk om uw voeten niet te veel te belasten. Als u ze voldoende rust geeft, kunnen er ook minder snel wondjes ontstaan.

Wat kan een fysiotherapeut voor u betekenen?

Als u last heeft van reuma is het handig om langs te gaan bij een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kunt u helpen als u bijvoorbeeld een verkeerde voetstand heeft gekregen of als u last heeft van uw gewrichten in uw voeten, maar in andere gevallen is het ook zeker handig om naar een fysiotherapeut te gaan. Hij of zij zal naar uw voeten kijken en beslissen wat voor u de beste behandelmethode is. Samen met u kan er een passend behandelplan worden opgesteld.

Waarom Fysio World Amsterdam?

Fysio World Amsterdam is een fysiotherapiepraktijk gespecialiseerd in orthopedische klachten. Met onze samenwerking met FootBasics zijn wij de perfecte combinatie voor mensen met reumatische klachten van de voeten. Wij hebben geen lange wachtrijen. Als u een afspraak maakt kunt u altijd binnen 48 terecht. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze praktijk en wilt u graag een afspraak maken, kijk dan gerust even op onze website.

Pijn of moeite met bewegen?

Blijf niet rondlopen met klachten en maak een afspraak